Tuesday, November 26, 2013

Matrjoškadest

Heihopsti!

Lugesin uudisteportaalidest, näiteks siit ja siit, kuidas kirutakse EASi reklaamikampaaniat - olevat solvav, piinlik ja kutsuvat esile lausa vihapurskeid.

Niiiiii vihale ajab

Vaatasin siis ka neid klippe ja minu meelest on need täitsa vahvad. Ei maksa kõike nii tõsiselt võtta. Ma muidugi ei ole venelane, nii et minu perspektiiv on natuke teine, aga miks kohe vaadata sellise pilguga, et nonii, nüüd mõnitatakse. Võib-olla nendes olukordades jätavad endast halva mulje hoopis eestlastest teenindajad, kes ei suuda sellistes situatsioonides hästi toime tulla? Teame ju küll, milline meil siin teenindus kipub olema, ehk tehti väikestviisi ka selle üle nalja? Iseasi, kas selliseid asju peaks potentsiaalsetele külastajatele reklaamima.

Julge kommunikatsioon igatahes. Naljakas on see, et ajakirjanikele kampaaniat kommenteerinud venelased ja reklaamiinimesed peavad seda läbikukkumiseks, samas kui kampaania tootnud reklaamiagentuuri juhataja väidab, et eesmärk on enam kui kahekordselt täidetud. Asi võib olla osaliselt ka selles, et reklaami sihtgrupp olid nooremad Facebook'i kasutavad venelased, kuid kommenteerijad, näiteks ajalehe peatoimetaja või veebiväljaande vanemtoimetaja, pole ilmselt enam esimeses nooruses. Sõnumi edastamisel mängivad ju kontekst ja sõnumi saaja väga olulist rolli.



Allikad:
1) Pihl, K. (2013). EAS pani skandaalsele matrjoškakampaaniale lõpuks hädapidurithttp://epl.delfi.ee/news/eesti/eas-pani-skandaalsele-matrjoskakampaaniale-lopuks-hadapidurit.d?id=67160558 (Kasutatud 26.11.2013)
2) Korpan, V. Inselberg, K. (2013). Venelased EASi kampaaniast: see on antireklaamhttp://www.e24.ee/2609758/venelased-easi-kampaaniast-see-on-antireklaam (Kasutatud 26.11.2013)
3) VIDEOD: Vaata skandaalseid reklaamklippe, millega üritati Vene turiste Eestisse meelitada. (2013). http://epl.delfi.ee/news/eesti/videod-vaata-skandaalseid-reklaamklippe-millega-uritati-vene-turiste-eestisse-meelitada.d?id=67161152 (Kasutatud 26.11.2013)
4) Reklaamiagentuur: poleemikat tekitanud klippidega üritasime tabada idanaabrite huumorisoont. (2013). http://www.postimees.ee/2610776/reklaamiagentuur-poleemikat-tekitanud-klippidega-uritasime-tabada-idanaabrite-huumorisoont (Kasutatud 26.11.2013)

No comments:

Post a Comment